reklamlar

haberler

manşet haberler

Personel Gazete Sağlık Personeli PersonelSaglik.NET

7 Nisan 2016 Perşembe

Öğretmenden Taciz Skandalı!!

Bodrum'da Gülen'in okullarından olan Merter Kolejinde yaşanan montaj skandalının ardından bir cinsel taciz haberi de Bodrum Anadolu Lisesinden geldi. Lise'de edebiyat öğretmeni olan aynı zaman futbol hakemliği yapan A.Y'nin K isimli kız öğrenciyle cinsel ilişkiye girdiği, aynı okulda 3 kız öğrenciye cinsel içerikli mesajlar attığı ortaya çıktı.

Olay, bir kız öğrencinin, kadın öğretmenlerden birine, "Hocam, öğretmen A.Y, son sınıf öğrencisi (K) ile beraber oluyor. Başka kız öğrencilere de müstehcen mesajlar atıyor, yakınlaşmaya çalışıyor. Okul idaresi de biliyor ama bir şey yapmıyor. Ne yapalım?" demesiyle ortaya çıktı. Bunun üzerine kadın öğretmen "Savcılığa gidin" önerisinde bulundu.

Bu yaşananların üzerine kız öğrenciler savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu. Anadolu Lisesi'nde yaşandığı öne sürülen öğretmen öğrenci ilişkisi yargıya taşındı. Aynı zamanda futbol hakemi de olan öğretmen lise son sınıf öğrencisini deplasmanlara da götürdü ve birlikte kaldığı, öğretmen, başka öğrencilerle de cinsel içerikli mesajlaştığı iddia edildi. Öğretmenin aynı okulda öğretmen olan karısı ise kız öğrencilere, kocası aleyhinde verdikleri ifadeleri geri almaları için tehdit ettiği ifade ediliyor.

Edebiyat öğretmeni A.Y yaşanan bu olayların ardından açığa alındı. Açığa alınmanın gerekçesinin, A.Y'nin bir kız öğrenciyle ilişki yaşadığı beraberlik, bazılarına attığı mesajlar ve yakınlaşmalar olduğu öne sürüldü. A.Y'nin aynı okulda yine edebiyat öğretmeni olan ve kocası tarafından taciz edilen kız öğrencilere "Kocamın aleyhinde verdiğiniz ifadeleri geri alacaksınız" şeklinde tehdit eden karısı A.A.Y'nin de, gelişmelerin ardından rapor aldığı ve derslere girmediği öğrenildi.

1 yorum:

  1. www.vanhemsireformasi.blogspot.com
    LİNK : http://vanhemsireformasi.blogspot.com.tr/2016/04/ogretmenden-taciz-skandal.html

    KONU : TEKZİP HAKKIMIZIN KULLANILMASI İLE MADDİ
    GERÇEĞE AYKIRI HABERİN İNTERNET SİTENİZDEN KALDIRILMASI, YASAL SÜRESİ İÇİNDE KALDIRILMAMASI HALİNDE MANEVİ TAZMİNAT DAVASI AÇMA VE ŞİKAYET HAKKIMIZIN KULLANILAĞINA İLİŞKİN İHTARNAMEDİR.

    AÇIKLAMALAR :
    1- Müvekkilin şeref ve haysiyetini ihlal edici ve gerçeğe aykırı nitelikte bulunan
    07.04.2016 tarihinde YUKARIDA BELİRTİLEN LİNKTE bulunan " Öğretmenden Taciz Skandalı" başlıklı habere ilişkin olarak, TEKZİP hakkının kullanılması zorunluluğu doğmuştur. GERÇEĞE AYKIRI SÖZKONUSU haber içeriği değiştirilmediği sürece internet ortamında yıllarca aynı şekilde kalabilmekte, insanlar bunlara aradan yıllar geçmesine rağmen ulaşabilmektedir. Bu arada haber içeriğinin yanlış olduğu ispatlansa bile artık yüzlerce siteye yayılmış bu içeriğin ilk hali sanki doğruymuş gibi muhafaza edileceği ve yıllar sonra bu haberi okuyan ve olayın neticesinden haberdar olmayan kişiler haber içeriğinin bu şekliyle doğru olduğunu zannedeceği ve yine, arama motorları sayesinde artık sadece ekrana isim girilmesi bile yüzlerce eski ve yanlış haberi kişilerin bilgisine sunulacağı tartışmasızdır.
    2- Müvekkilin kişilik haklarına saldırı niteliğindeki haberde, müvekkilimin ve eşinin fotoğrafı da yayınlanmak sureti ile altında “Bodrum Anadolu Lisesi’nde aynı zamanda futbol hakemi olan, müvekkil edebiyat öğretmeni A.Y’nin bir öğrencisini deplasmana götürerek öğrencisiyle birlikte kaldığı, başka öğrencilere de cinsel içerikli mesajlar attığı iddia edilmektedir. Haberin devamında okulda öğretmen olan eşinin de öğrencileri tehdit ettiği” ileri sürülmüştür. Tüm bu haberler maddi gerçeğe aykırı olup, gerek içeriği gerekse sunum şekliyle müvekkilin kişilik haklarına, aile hayatına ağır bir saldırı niteliği taşımaktadır. Müvekkilin aynı zamanda futbol hakemliği yapması dolayısıyla deplasmana bir öğrencisiyle gittiği ve öğrencisiyle birlikte olduğu haberi ise tamamen asılsız ve yapılmaya çalışan haber(?) ile hiçbir alakası bulunmayan bir iddiadır.
    3- Müvekkil hakkında çıkan, cinsel içerikli mesajların attığı iddiasına ilişkin DAVA,
    Bodrum 2.Asliye Ceza Mahkemesi’nin 2016/382 E- 2016/416 K sayılı ilamından da netlikle anlaşılacağı üzere DÜŞMÜŞTÜR. ORTADA NE BİR ŞİKAYETÇİ NE DE BİR MAĞDUR VARDIR. Müvekkil hakkında hiçbir ceza verilmemiş, bilakis dava düşmüştür. Kararın kesinleşmiş olduğunu bildirerek, maddi gerçeği yansıtmayan ve müvekkilin sanki bir suçlu, bir hükümlü gibi algılanmasına yol açan İŞBU HABERİN ACİLEN KALDIRILMASI GEREKMEKTEDİR.
    5- Bu ihtarnamenin size tebliğinden itibaren iki gün içinde mevcut yanlış haberin site
    içeriğinden çıkarılarak yerine aşağıda yer verilen düzeltme metnimizin bir hafta süreyle yayımlanmasını, Anayasanın 12 MADDESİ ve 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Yasa’nın da 9. maddesi gereğince ihtaren bildiririz. NETİCE VE TALEP : Açıklanan nedenlerle,
    • haber içeriğinin gerçeğe uygun olarak düzeltilmesini ,
    • hukuka ve gerçeğe aykırı haberin ACİLEN internet yayınından kaldırılmasını , haberin düzeltilmiş halinin 5187 sayılı Basın Kanunu’nun gösterdiği biçim ve koşullara uyularak yayınlanmasını,
    • yayımlanmaması ve yanlış VE GERÇEĞE AYKIRI haberin internette yayınlanmaya devam etmesi ve haber başlığının google vs. arama motorlarında halen bulunması durumunda
    • müvekkilin GEREK MESLEK HAYATINDA VE GEREKSE ÖZEL HAYATINDA uğradığı/uğrayacağı tüm maddi-manevi zararlarının tazmini için CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NA şikayet ve dava yoluna başvuracağımızı ihtaren, ihbaren ve vekaleten bildiririm. 27/12/2016

    İHTAR EDEN VEKİLİ
    Av. Selmin TÜRKEL



    YanıtlaSil

Haberdata.com Güncel Son Dakika Haberleri