reklamlar

haberler

manşet haberler

Personel Gazete Sağlık Personeli PersonelSaglik.NET

7 Nisan 2016 Perşembe

İlk Üç Aylık İcraat Karnesi Yarın Açıklanacak !!

Söz verdiği reformları tek tek gerçekleştiren Hükümet, yeni reform dalgası için çalışmalarını hızlandırdı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, ilk üç aylık icraat karnesini açıklayacak, ikinci üç aylık reformlar için de düğmeye basacak. Ekonomiden eğitime, yargıdan bilişime kadar birçok alanda dönüşüm amacıyla yasal düzenlemeler peş peşe çıkarılacak. Davutoğlu'nun yarın İstanbul'da hem hükümetin ilk üç aylık icraat karnesini açıklaması hem de ikinci üç aylık dönemin yol haritasını ilan etmesi planlanıyor. Atılacak adımlar arasında vizesiz Avrupa yolu da yer alıyor.

İŞTE YENİ YOL HARİTASI

İlk üç aylık dönemde asgari ücret bin 300 liraya çıkarıldı. Öğretmen atamandan 50 bin liraya kadar hibeye, emekli aylıklarında yıllık bin 200 lira artış sağlandı. Davutoğlu'nun, açıklayacağı ikinci üç aylık dönemin yol haritasında öne çıkacak bazı başlıklar şöyle:

Yargıda yeni dönem başlayacak. Ülke genelinde ideal yargılama süreleri belirlenecek. Bilirkişilik müessesesi sil baştan yenilenecek. İş mahkemelerinin işleyişini hızlandıracak adım atılacak. Adli ve idari yargıda istinaf mahkemeleri hayata geçecek.

EĞİTİM FAKÜLTELERİ YENİDEN

Ulusal Öğretmen Strateji Belgesi bu dönemde hazırlanmış olacak. Eğitim fakülteleri yeniden yapılandırılacak. Bu fakültelerde öğrenci olan veya buralardan mezun olanlara çift ana dal veya yan dal yapma imkanı sağlanacak. Üniversitede kalite ve özerklik odaklı bir Yükseköğretim Kanunu hazırlanacak. Yükseköğretim Kalite Kurulu kurulacak.

SİBER SUÇLARA ÖNLEM

Kamu hizmetlerinde bürokrasi azaltılırken, e-Devlet Stratejisi ve Eylem Planı hazırlanacak. "Kimlik bilgileri hırsızlığı" iddialarıyla ilgili tartışmaların gölgesinde "Dijital Türkiye Projesi" yol haritası uygulamaya konulacak. Siber suçlarla ilgili strateji ve Eylem Planı hazırlanacak. Siber güvenliğe ilişkin mevzuat güncellenecek.

Vizesiz Avrupa

İkinci üç aylık yol haritasına göre, AB reformları nisan sonuna kadar hayata geçirilecek. 72 adımdan 37'si gerçekleştirildi, kalanlardan önemli bir kısmı da son aşamasına geldi. Bu sayede haziran ayında "vizesiz Avrupa" yolu açılmış olacak. Bireysel emeklilik, "otomatik katılım sistemi" pilot çalışma sonuçları esas alınarak yaygınlaştırılacak. İslami finans araçları ve kurumları geliştirilecek. Türkiye Uzay Ajansı kurulacak. Belediyelere kreş açma zorunluluğu hayata geçecek. Aile hekimliği uygulaması yeniden yapılanacak. Gümrüklerde tek pencere sistemi uygulanacak.

Fazlı Şahan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Haberdata.com Güncel Son Dakika Haberleri